Vellen bomen langs de Ten Bogaerdelaan in Koksijde is gestart

Redactie KW

Dat gebeurt in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen.


De zieke bomen worden gerooid en vervangen door nieuwe jonge bomen. Alle bestaande populieren en ook andere slecht groeiende bomen (o.a. els, esdoorn) worden geveld langs de N8, de Ten Bogaerdelaan, tussen het station van Koksijde en de rotonde aan het kruispunt met de R. Vandammestraat. Vele van de bestaande bomen zijn dood of in heel slechte conditie. Er worden 287 exemplaren geveld en vervangen door jonge wilgen.

Om de werken veilig te kunnen uitvoeren wordt de N8 volledig afgesloten worden, ook voor fietsers. Er is een plaatselijke omleiding voorzien.

De werken worden in twee fases verdeeld. De eerste fase verloopt van de rotonde van de R. Vandammestraat tot de Koksijdestraat. Het verkeer kan dus rijden tot de Koksijdestraat, daar inrijden en verder via de N35 langs de Oosthoek naar Koksijde. Fietsers worden aangeraden om via de Conterdijk langs de Burgweg via Koksijde-dorp te rijden.

De tweede fase gaat door van het station van Koksijde tot de Koksijdestraat. De fietsers kunnen dan langs de Pannestraat rijden tot de Koksijdestraat, deze inrijden en dan terug naar de N8.

De werken zullen vermoedelijk twee weken in beslag nemen. In het weekend zal de weg wel open zijn.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier