Veilig fietsen van Oostveld naar Beernem

Het fietspad in de Hoornstraat is dringend aan vervanging toe. © Regi
Redactie KW

In de gemeenteraad van september 2017 werd de aanleg van een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad in asfalt aan de zuidkant van de Hoornstraat en Schipperstraat goedgekeurd.

Schepen Jos Sypré (CD&V) meldt dat op de plaats waar je de bebouwde kom van Beernem binnenrijdt, een middeneiland word aangelegd. “Deze asverschuiving werkt snelheidsremmend en zorgt ervoor dat fietsers in twee bewegingen kunnen oversteken. De voorrangsregeling ter hoogte van het kruispunt van de Schipperstraat met de Potterstraat wordt gewijzigd. De Schipperstraat loopt vanaf het kruispunt Den Hoorn als hoofdweg door in de richting van Beernem, de Potterstraat wordt ondergeschikt. De rijweg zelf wordt ook volledig opgebroken en heraangelegd in asfalt”, meldt de schepen.

Schepen Gijs Degrande (N-VA) zegt dat er een infoavond komt op 25 maart en dat de werken zullen starten op 9 april. “Er wordt gewerkt in vier fases, zodat de hinder beperkt blijft en de bereikbaarheid maximaal gegarandeerd wordt. Het kruispunt van de Schipperstraat en Potterstraat wordt vrijgehouden en pas tijdens de laatste fase heringericht. Er komt in de Hoornstraat een dubbelrichtingsfietspad. Het fietspad wordt over een afstand van 2,5 km aangelegd in asfalt en van de rijweg gescheiden door een haag”, aldus de schepen.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier