Veerdienst Nieuwpoort vaart straks niet langer meer tijdens de week

Redactie KW

De populaire veerboten in de Nieuwpoortse havengeul zullen veel minder uitvaren dan tot op vandaag het geval was, zo heeft de Vlaamse overheid onlangs beslist.

De dienstregeling wordt dan ook ingrijpend aangepast. De veerboten zullen vanaf 1 oktober nog slechts uitvaren tijdens weekends, feestdagen en schoolvakanties. De overzet blijft dus straks op weekdagen gesloten.

“Net als bij vervoersmaatschappij De Lijn hebben wij gekozen om af te stappen van een permanente dienstverlening”, legt Jeroen Tiebout, adjunct-kabinetschef bij Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) uit. “De beslissing stoelt op een doorgedreven monitoring van het gebruik van de veerdienst door het publiek. We hebben daarbij vastgesteld dat er op sommige dagen geen gebruik van wordt gemaakt en daarom is gekozen om de veerboten in te zetten wanneer het echt nodig is. De dienstverlening blijft hoe dan ook behouden doorheen het ganse jaar op de drukste momenten. 75 procent van de gebruikers zal geen invloed ondervinden van de aangepaste dienstregeling. We zullen zeker alternatieven bekijken zoals bijvoorbeeld het langer openblijven in de zomer en tijdens speciale evenementen kan de veerdienst ter beschikking gesteld worden aan een vooraf vastgelegde dagvergoeding”, aldus nog Jeroen Tiebout.

Het stadsbestuur toont zich echter minder gelukkig met de inperken van de dienstverlening. “Heel veel mensen zullen echt niet opgezet zijn met deze beslissing”, zegt schepen van toerisme Bert Gunst (CD&V). “De veerdienst maakt deel uit van de druk gebruikte fiets- en wandelroute Kust en ook de plaatselijke bevolking gebruikt frequent de korte verbinding tussen Nieuwpoort en Lombardsijde. En ik ben ervan overtuigd dat ook de natuurgidsen zich hiertegen zullen verzetten. Ook zij maken heel veel gebruik van de overzet om zich naar het natuurgebied op onze oosteroever te begeven”, aldus nog Bert Gunst.

Verder volgens het kabinet zal de nieuwe dienstregeling enkel van toepassing zijn voor Nieuwpoort en niet voor de veerdienst in Oostende.

(DVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier