Vanaf vanavond : één weekend hinder door werken aan klaverblad A19/E403

30/09/16 om 14:58 - Bijgewerkt om 16:24

Vierde keer goede keer : nadat de werken aan deze verkeerswisselaar al drie keer werden uitgesteld om diverse redenen, wordt er dit weekend werk gemaakt van de herasfaltering van bepaalde stukken van dit klaverblad. Er wordt hinder verwacht.

Vanaf vanavond : één weekend hinder door werken aan klaverblad A19/E403

De werken starten op vrijdagavond 30 september vanaf 19 uur en duren tot maandagochtend 3 oktober 6 uur. Om de duur van de werken te beperken tot dit ene weekend, zal de aannemer 24 uur op 24 doorwerken.

Er wordt gewerkt op de parallelweg van de verkeerswisselaar Moorsele en aan het op- en afrittencomplex nr. 1 Gullegem, dat aansluit op die parallelweg. De werken gebeuren enkel op de noordelijke helft van het complex, in de rijrichting Ieper dus. Vanop de A19 richting Ieper zijn zowel de op- en afrit nr. 1 Gullegem als de afrit naar de E403 afgesloten. Vanop de E403 is zowel uit de richting Doornik als uit de richting Brugge de bretel naar de A19 richting Ieper afgesloten, richting Kortrijk uitrijden kan wel.

Omleggingen

Alhoewel het al bij al om een beperkt stukje weg gaat dat wordt aangepakt, zijn de omleggingen niet min. Wie bijvoorbeeld vanuit Kortrijk of de afrit Gullegem de E403 richting Brugge wil nemen, moet op de A19 doorrijden richting Ieper. Daarbij beland je onvermijdelijk in de grootse werken die op de A19 aan de gang zijn. De bedoeling is dat je daar de uitrit 2 in Menen neemt (opgelet : door de werken is die een flink eind richting Kortrijk verschoven en niet zo duidelijk aangegeven). Om dan in Menen te keren van richting en door de file op het enkele vakje van de A19 terug naar het klaverblad te tuffen, waar je dan wél richting Brugge (of Doornik) kan. Een véél beter idee is om in Kortrijk de R8 af te rijden in Bissegem en daar de N8 richting Wevelgem te volgen tot de oprit van de E403.

Deze en andere omleggingen zie je op onderstaand kaartje.

Vanaf vanavond : één weekend hinder door werken aan klaverblad A19/E403

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!