Vanaf morgen drie dagen geen treinen tussen Kortrijk en Lichtervelde

Jos Remaut

Door spoorwerken in de omgeving van het station van Roeselare wordt de spoorlijn 66 volledig buiten dienst gesteld tussen Lichtervelde en Kortrijk. De stations van Roeselare, Izegem en Ingelmunster worden niet bediend.

Geen enkele trein zal op dit baanvak dus rijden op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november. De IC-verbinding op de lijn 66 wordt beperkt tot Oostende-Brugge-Lichtervelde enerzijds en Kortrijk-Brussel-Nationale Luchthaven anderzijds.

De NMBS legt wel een vervangende busdienst in tussen Kortrijk en Lichtervelde.

Van Kortrijk naar Lichtervelde

Vanuit het station Kortrijk is er om het uur een bus, met vertrek telkens op .03. Station Ingelmunster wordt bediend op .23, station Izegem op .33, station Roeselare op .51. Aankomst in Lichtervelde op .13.

Op de pare uren is er vanuit het station Kortrijk nog een supplementaire bus, met vertrek telkens op .40. Station Ingelmunster wordt bediend op .00, station Izegem op .10, station Roeselare op .28. Aankomst in Lichtervelde op .50.

Van Lichtervelde naar Kortrijk

In de andere richting vertrekt de bus in Lichtervelde om het uur op .35. Roeselare wordt bediend op .57, Izegem op .15 en Ingelmunster op .25. Aankomst in Kortrijk op .45.

Op de pare uren is er nog een supplementaire bus, met vertrek in Lichtervelde telkens op .03. Roeselare wordt bediend op .25, Izegem op .43 en Ingelmunster op .53. Aankomst in Kortrijk op.13.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier