Tweede fase werken Grote Markt in Roeselare maandag van start

Aan de oostkant zijn de terrassen sinds vorige zomer al een stuk breder. Vanaf half april is dat ook aan de andere zijden het geval. (GF) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De tweede fase van de nutswerken voor de herinrichting van de Grote Markt in Roeselare gaat maandag van start.

Naar aanleiding van de herinrichtingswerken en uitbreiding van de terraszones op de Grote Markt start op 25 januari de tweede fase van de nutswerken. Die duren vermoedelijk zeven werkdagen.

Dit gaat gepaard met een aantal ingrijpende verkeerswijzigingen in de omgeving van de Grote Markt. De zone vanf de Sint-Michielskerk tot aan de manestraat wordt als werfzone ingenomen en voor alle verkeer afgesloten. Een passende omleiding is voorzien.

Voor de voetgangers is er tijdens de werken op de Grote Markt, langs de handels- en horecazaken, steeds een voegangerszone van drie meter beschikbaar. Fietsers stappen er af of volgen de omleiding.

Bedoeling van de herinrichting is om zowel aan de west- en noordkant bredere terrassen en een groenzone te creëren, net zoals nu al aan de oostkant het geval is. De werken moeten tegen half april afgerond zijn.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier