Tweede fase van aanleg fietspad in Astridlaan start maandag

05/09/14 om 18:54 - Bijgewerkt om 18:54

Bron: Kw

Op maandag 8 september start de bvba Marc Verhegge uit Zedelgem met de tweede fase van de aanleg van het fietspad in de Astridlaan in Brugge.

Tweede fase van aanleg fietspad in Astridlaan start maandag

In deze fase, die vermoedelijk duurt tot eind oktober, wordt er gewerkt vanaf huisnummer 362/349 tot ongeveer halfweg tussen het kruispunt met de Kerkdreef en het kruispunt met de Loweideweg.

Het verkeer komende uit de Kerkdreef, met bestemming Oedelem/Beernem is mogelijk over één rijstrook. Dit kan omdat de werkzaamheden aan de vernieuwing van de ondertunneling van de daar gelegen beek nu in twee fasen zullen gebeuren, waarbij een deel van de rijbaan kan gebruikt worden om verkeer mogelijk te maken over één rijstrook. De ondertunneling bevindt zich in de Astridlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Kerkdreef. De Astridlaan wordt op dit punt volledig onderbroken en alle verkeer rijdt via de as Kerkdreef/Astridlaan. De bestaande omleiding van fase 1 blijft behouden.

Het verkeer tussen Astridlaan 349/362 en het kruispunt met de Kerkdreef kan wegrijden via de François Pauwelsstraat, de Joseph De Schepperstraat en de Pannenhuisstraat.

De werkzaamheden ter hoogte van het kruispunt Astridlaan/Kerklaan/Sparrenstraat hebben vertraging opgelopen door bijkomend werk aan de nutsleidingen. Zodra technisch mogelijk en de veiligheid van de weggebruikers kan gegarandeerd worden ter hoogte van de kruispunten Astridlaan/Sparrenstraat/Kerklaan wordt de omleiding via de Molenstraat en de Meersenstraat aangepast.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!