Tweede fase aanleg geluidsarm asfalt op N382 in Waregem start maandag

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Op maandag 26 februari start de tweede fase van de aanleg van geluidsarm asfalt op de N382 Expresweg in Waregem vanaf de omgeving met de Renthuisstraat tot aan de Desselgemseweg.

In deze tweede fase is het rijvak richting de E17 aan de beurt. Het wegdek wordt in een nieuw type geluidsarm asfalt aangelegd. In het najaar van 2017 werd het rijvak richting Wielsbeke al aangepakt. Tijdens de werken kan het verkeer op de N382 in beide rijrichtingen over één rijstrook. In de richting van de E17 zullen bestuurders niet meer linksaf in de Jozef Duthoystraat kunnen afslaan en vanuit de Renthuisstraat kan je de N382 Expresweg niet oprijden. Het fietsverkeer is in beide richtingen verboden op de N382 Expresweg.

Voor fietsers richting de E17 is er een omleiding voorzien via de Gentseweg, Tapuitstraat en Desselgemseweg. Voor fietsers richting de N43 Gentseweg is er een omleiding voorzien via de Jozef Duthoystraat, Pijkstraat, Groene Wandeling, Roterijstraat en Gentseweg. Deze werken zullen vier tot vijf weken duren. Bij gunstige weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien op 20 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier