Twee vrienden samen veroordeeld voor rijden onder invloed… met dezelfde wagen

© BELGA
Redactie KW

Twee vrienden verschenen vanmorgen samen voor de Brugse politierechter. Ze reden namelijk kort na elkaar onder invloed met dezelfde wagen. Ze kregen allebei een rijverbod en een boete.

Op 3 december waren P. G. (44) uit Oostende en P. D. (36) uit Bredene samen gaan stappen. Met de wagen van de vader van één van hen wilden ze naar huis rijden. Maar de politie merkte hen in de Fregatstraat in Oostende op omdat ze zonder lichten reden en een verkeersbord negeerden. P. G. zat achter het stuur en bleek 1,61 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Samen met zijn passagiers zei hij tegen de politie dat ze verder te voet naar huis zouden gaan.

Maar een half uur later zag de politie dezelfde wagen van links naar rechts zwalpen langs de Konterdamkaai. Deze keer zat P. D. – aanvankelijk een passagier van de auto – achter het stuur. Hij had met 1,91 promille nog meer gedronken dat de eerste bestuurder. “Hij wou voor z’n kameraad in de bres springen en is achter het stuur gekropen”, probeerde zijn advocaat nog.

De politierechter gaf hen allebei een boete van 1.200 euro en een rijverbod van twee maanden. Omdat één van hen ook tekenen van dronkenschap vertoonde, zal hij ook medische en psychologische proeven moeten afleggen voor hij zijn rijbewijs terug kan krijgen.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier