Twaalf maanden cel voor ex-voetballer James Storme

© BELGA
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft ex-voetballer James Storme (73) veroordeeld tot 12 maanden effectieve celstraf. Storme weigerde te zeggen wie een zware snelheidsovertreding beging met een wagen van zijn firma.

In augustus 2015 werd de Bentley van het bedrijf van James Storme geflitst ter hoogte van de wegenwerken langs de N31 in Brugge. Het voertuig werd geflitst aan 118 kilometer per uur, terwijl 50 de maximumsnelheid is.

Volgens zijn advocaat wist James Storme (archieffoto uit 2006) niet wie op dat moment met de bewuste wagen reed. De ex-voetballer was echter nooit bereikbaar voor verhoor. Bovendien werd hij al vijf keer eerder veroordeeld omdat hij niet kenbaar wilde maken wie op het moment van een overtreding achter het stuur zat. In totaal liep Storme al tien veroordelingen voor de politierechtbank op. De rechter veroordeelde hem deze keer tot 12 maanden celstraf en een geldboete van 1.500 euro.

James Storme speelde als middenvelder onder andere bij AA Gent en Standard Luik. Als coach werkte hij in de jaren ’90 onder andere voor KV Oostende, Boom en Beerschot.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier