Tuningevenement op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt

De M-onkeycrew is klaar voor het tuningevent. © GF
Redactie KW

Tuningliefhebbers moeten komende zondag 23 augustus in het Roeselaarse Krottegem zijn. Daar organiseert Jonah Dedeurwaerdere samen met zijn M-onkeycrew voor het eerst een tuningevenement. Liefhebbers kunnen zich vergapen aan tientallen opgezette wagens. “Ik hoop van het evenement een vaste waarde in hartje Roeselare te maken”, vertelt Jonah.

Met M-onkeycrew richtte Jonah Dedeurwaerdere enkele maanden geleden zijn eigen tuningclub op. “Tot een tiental jaar geleden was ik er actief in de tuningclub, daarbij is het een hobby om je auto zo mooi mogelijk op te zetten”, begint Jonah te vertellen. “Toen kwamen er kindjes en heb ik besloten om er even uit te stappen, de combinatie met een wekelijkse meeting bleek niet te doen. Dit jaar heb ik dan toch opnieuw een wagen gekocht en ben ik opnieuw begonnen met het opzetten van mijn auto. Van het een kwam het ander en al snel was ik opnieuw present op de meetings.”

Nieuwe club

“Daarbij heb ik erg getwijfeld of ik me opnieuw zou aansluiten bij een club of als een freestyler aan de slag zou gaan. Uiteindelijk heb ik besloten om een nieuwe tuningclub op te richten met de M-onkeybar in de Zuidstraat als uitvalsbasis”, gaat hij verder. “Daarbij wou ik een andere aanpak dan bij vele clubs met nadruk op persoonlijk contact en vriendschap. De wagens zijn natuurlijk belangrijk, maar het menselijk contact evenzeer, we willen een groep vrienden zijn en dat lukt vrij aardig. Momenteel hebben we een vijftal wagens binnen de club, nog een tweetal meer en we zitten aan ons ideaal.”

“Hoewel we nog maar enkele maanden bestaan, besloten we al meteen om een meeting te organiseren. Te beginnen in Krottegem omdat een tuningevenement hier zeker moet kunnen, de perfecte locatie”, stipt Jonah aan. “Al is het niet de bedoeling om in Krottegem te blijven. Ik droom er stiekem van om naar het hartje van de stad te verhuizen en eventueel de samenwerking aan te gaan met een ander evenement, maar dat is toekomstmuziek.”

Kleuren

“Ik verwacht en hoop op toch minstens 100 wagens in de meest uiteenlopende kleuren en vormen, ongetwijfeld een streling voor het oog voor de bezoekers die gratis welkom zijn en hun ogen meer dan de kost kunnen geven. Voor de mooiste wagens zijn er opnieuw verschillende prijzen te winnen”, aldus Jonah. “Met het evenement wil ik tonen dat tuningliefhebbers echt niet de Johnny’s zijn, zoals velen misschien denken. Wij leven met hart en ziel voor onze auto en zijn heus geen gevaren in het verkeer, integendeel.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier