Tuktuk taxi zorgt voor primeur aan Belgische kust

Redactie KW

Middelkerke krijgt de allereerste elektrische taxi limo-tuktuk van het land. Het milieuvriendelijke voertuig zal het hele jaar rijden.

Een tuktuk is een driewielig motorvoertuig, dat vooral in Oost-Azië gebruikt wordt om passagiers te vervoeren, maar vanaf 28 april is dat ook het geval in Middelkerke. Aan het stuur van de nieuwe taxidienst zitten Walter (50) en Rita (58) Hubrouck. “We doen al sinds mei 2014 een erfgoedrondleiding en de beeldentoer. Nu vonden we het tof om daar de taxi bij te nemen”, begint Rita. “We vonden het een tof initiatief om de eerste elektrische en milieubewuste taxi tuktuk uit te zetten. Die dient om zowel de lokale bevolking als toeristen rond te voeren op korte afstanden.”

Volledig op groene stroom

De tuktuk vervoert maximaal zes personen per keer en tuft tegen zo’n 50 kilometer per uur. De auto maakt geen lawaai, zit comfortabel en rijdt volledig op groene stroom, waardoor er 6,4 ton stikstof per jaar minder wordt uitgestoten. Als het concept succes heeft, komt er waarschijnlijk nog een tweede tuktuk.

“Maar eerst wachten we nog wat af”, vertelt Rita. De tuktuk beperkt zich niet tot Middelkerke, maar zou ook Bredene, Oostende, Nieuwpoort en Koksijde aandoen. Een ritje kost 3,50 euro, waar dan nog eens 2,30 euro per gereden kilometer bijkomt. “We hebben ons gebaseerd op de prijzen van andere taxi’s”, deelt Rita mee.

De tuktuktaxi bestellen kan via 0474 30 36 01.

(DV – Foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier