Treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem onderbroken door persoonsongeval

Redactie KW

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem loopt maandagmorgen erg verstoord in volle ochtendspits.

Door een aanrijding van een persoon in Kortrijk is er maandagochtend geen treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem en tussen Kortrijk en Oudenaarde. Dat meldt woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel Thomas Baeken. “Er is een vervangende busdienst ingezet tussen die stations”, aldus Baeken. “De reizigers die naar Gent en Brussel moeten, raden we aan om om te rijden via Lichtervelde of Brugge.”

“De trein tussen Kortrijk en Leuven heeft rond 7 uur een persoon aangereden net voor een vertakking”, aldus de woordvoerder. “Daardoor zijn er tussen Kortrijk en Waregem en tussen Kortrijk en Oudenaarde telkens twee sporen versperd. De hulpdiensten, de NMBS en Infrabel zijn ter plaatse en er is een vervangende busdienst ingelegd tussen die stations.”

Blijven zitten uit veiligheidsredenen

De 250 reizigers die op de trein zaten, werden rond 8.50 uur geëvacueerd en op vraag van de burgemeester naar een zaaltje in Kortrijk gebracht. Zij moesten aanvankelijk aan boord blijven vanwege veiligheidsredenen. “De NMBS zit met de extra moeilijkheid dat het ongeval niet aan een perron, station of overweg gebeurde”, aldus Baeken. Het spoorverkeer kwam tussen 9 en 10 uur weer op gang.

(WVG/NSK/Belga – foto railtime.be)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier