Treinverkeer tussen Brugge en Aalter onderbroken na wanhoopsdaad

Redactie KW

Door een persoonsongeval in Beernem was het treinverkeer tussen Brugge en Aalter vrijdag onderbroken in beide richtingen.


Dit veroorzaakt hinder op de spoorlijn Brussel-Zuid-Oostende, zo deelt Infrabel vrijdag mee. Het treinverkeer wordt omgeleid via Deinze en Lichtervelde. Er zijn ook vervangbussen voorzien. De reistijd is hierdoor verlengd met een halfuur, zegt Frédéric Petit van Infrabel.

Op de trein, die van Oostende onderweg was naar Brussel-Zuid, zaten op het moment van het ongeluk 350 reizigers. Zij werden in Beernem geëvacueerd. Volgens Petit zal het nog ‘enige tijd duren voor er weer rechtstreeks treinverkeer mogelijk is’. “In de vroege namiddag zou het treinverkeer hersteld moeten zijn.” Het ongeluk was een wanhoopsdaad.

Update: Het treinverkeer tussen Aalter en Brugge, dat door een persoonsongeval in Beernem onderbroken was, is vrijdag rond 13.30 uur hernomen. Dat laat Frédéric Petit van spoorwegbeheerder Infrabel weten. Petit waarschuwt wel dat de gevolgsvertragingen nog kunnen aanhouden tot 16 uur.

(BELGA)

>> Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier