Treinhinder komend weekend tussen Kortrijk en Oudenaarde door afbraak brug in Vichte

© BELGA
Redactie KW

Van zaterdagochtend 0.20 uur tot maandagochtend 5 uur zal er hinder zijn op de spoorlijn 89, tussen Kortrijk en Oudenaarde, in beide richtingen.

Infrabel plant de afbraak van de Klijtbrug in Vichte. Er zijn wel vervangbussen voorzien.

Zaterdagvoormiddag start Infrabel met de stapsgewijze afbraak van de boogbrug boven de sporen en aansluitend worden de beide zijkanten afgebroken. Het stukschieten van het metselwerk gebeurt vanop de brug met behulp van kranen. De sporen worden ter bescherming volledig afgedekt met houten platen en de bovenleiding wordt voordien, vanaf vrijdagavond, op de grond gelegd.

De brug dateert al van 1870. In de plaats komt een volledig nieuwe brug met een overspanning van bijna 29 meter en een breedte van 8,5 meter die geschikt zal zijn voor tweerichtingsverkeer. Die komt er eind april 2017. Infrabel investeert 750.000 euro. De brug komt vooral de veiligheid en de kwaliteit van het treinverkeer ten goed.

Het treinverkeer zal onderbroken worden tussen Kortrijk en Oudenaarde. Reizigers met bestemming Denderleeuw/Brussel kunnen vanuit Kortrijk best via Gent rijden en moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Reizigers kunnen ook terecht op de website www.detrein.be .

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier