Treinbegeleiders voeren actie na fysiek geweld

Redactie KW

Een aantal treinbegeleiders in stelplaats Kortrijk voert zaterdag een alternatieve actie, nadat twee collega’s vrijdagnamiddag aangevallen werden door een reiziger.

“Een aantal begeleiders gaat geen vervoersbewijzen controleren”, zegt woordvoerster Frieke Neyrinck van de NMBS. De agressor wordt voor de onderzoeksrechter geleid.

Bij een controle op de trein in Denderleeuw ontstond discussie tussen twee treinbegeleiders en een 22-jarige Brusselaar. De man stelde zich agressief op en viel de treinbegeleiders aan. Zij moesten voor verzorging naar het ziekenhuis, met respectievelijk een en twee dagen arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Eerder die middag had de man ook al fysieke agressie vertoond tegen een treinbegeleider in Zottegem. Die begeleider raakte niet gewond. “De lokale politie is ter plaatse gekomen. De betrokken trein werd afgeschaft en de reizigers moesten overstappen, met een twintigtal minuten wachttijd tot gevolg”, licht Frieke Neyrinck toe. Als reactie op de fysieke agressie, voert een aantal treinbegeleiders in stelplaats Kortrijk actie. “Een aantal van hen heeft ervoor gekozen om geen vervoersbewijzen te controleren. Er zullen aan boord van de trein ook aankondigingen zijn om meer respect te vragen.”

De verdachte werd gearresteerd, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De man wordt voor de Dendermondse onderzoeksrechter geleid. Het parket vraagt zijn aanhouding.

(Belga – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier