Tractorsluis in Rekkem is verkeerd aangelegd

Redactie KW

De sluis moet het sluipverkeer langs de Brun Cornet indijken en enkel nog landbouwvoertuigen doorlaten, maar pikdorsers en opleggers raken er evenmin door.

Sinds vorige week ligt er een tractorsluis in de Brun Cornet aan het kruispunt met de LAR en de N58 in Rekkem. Daardoor is geen sluipverkeer meer mogelijk in de Brun Cornet. Buurtbewoners kloegen vorig jaar over voorbijrazende auto’s, die via de sluipweg sneller richting snelweg E17 reden.

Allesbehalve ideaal voor pikdorsers

De sluis bestaat uit een boordsteen in het midden én nog een links en rechts van de weg. De technische dienst van de stad Menen heeft de sluis echter niet correct aangelegd, zodat grotere opleggers en pikdorsers tijdens de oogst in september toch niet kunnen passeren zoals beloofd. De boordsteen in het midden is te hoog en die langs de zijkanten moeten nog wat verder uit elkaar liggen. Voorlopig kunnen alleen tractoren nog voorbij.

Na de zomervakantie zal de sluis heraangelegd worden. Er komt ook extra signalisatie, zodat auto’s zich niet laten verrassen. Na een week is er trouwens al schade aan de boordsteen, wat erop wijst dat er al een voertuig op de boordsteen is geknald. Wie toch probeert om over de boordsteen te rijden, zal daar zonder schade aan de wagen niet in slagen.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier