Tijdelijke verkeerslichten op werf herinrichting kruispunt N341-N318 in Oostende

01/09/16 om 21:18 - Bijgewerkt om 21:18

Ondanks diverse aanpassingen van de werfsignalisatie voor de werken op het kruispunt N341-N318 in Oostende, blijft de situatie problematisch. Daarom worden er op vrijdag 2 september tijdelijke verkeerslichten geplaatst.

Tijdelijke verkeerslichten op werf herinrichting kruispunt N341-N318 in Oostende

"De bijkomende borden en wegmarkeringen die de voorbij dagen werden aangebracht, hebben nauwelijks effect", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. "Hierdoor zijn we genoodzaakt om tijdelijke verkeerslichten te plaatsen op de vier armen van het kruispunt. Iedere tak zal een aparte groenfase krijgen, om te verhinderen dat het verkeer elkaar moet kruisen. Met deze ingreep willen we de verkeersveiligheid ter hoogte van de werfzone verbeteren en tegelijk de snelheid drastisch naar beneden halen, zodat de maximaal toegestane snelheid van 30 km/u gerespecteerd wordt. Deze tijdelijke verkeerslichten zullen een negatieve impact hebben op de doorstroming, maar wij geven voorrang aan de veiligheid van alle weggebruikers."

De verkeerslichten zullen op vrijdag 2 september vanaf 8 uur 's ochtends geplaatst worden. Sinds donderdag moeten fietsers ook verplicht de voorziene omleiding volgen. "Alle verkeer dat niet ter plaatse moet zijn raden wij met aandrang aan om via de R31 Elisabethlaan en N34 Kustweg te rijden", aldus nog het AWV.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!