Tijdelijke brug naast Budabrug wordt eerstdaags afgebroken

05/02/15 om 18:13 - Bijgewerkt om 18:13

Bron: Kw

De tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug naast de nieuwe Budabrug in Kortrijk wordt afgebroken.

Tijdelijke brug naast Budabrug wordt eerstdaags afgebroken

Vrijdag 6 februari wordt de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug naast de nieuwe Budabrug in Kortrijk afgesloten voor het verkeer. De trappartijen en de verlichting worden dan alvast verwijderd. Op maandag 9 februari wordt de brug zelf afgebroken. Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV installeerde deze brug als noodbrug tijdens de werken aan de Budabrug.

De afbraakwerken van de brug, op maandag 9 februari, beginnen 's morgens vroeg. Er komt een grote kraan ter plaatse om de brug weg te nemen. Uit veiligheidsoverwegingen worden de Diksmuidekaai en de IJzerkaai ter hoogte van de brug volledig afgesloten voor het verkeer. Er is een lokale omleiding voorzien. Bewoners van de Diksmuidekaai hebben steeds toegang tot hun woning en garage.


Afwerking

Op donderdag 12 en vrijdag 13 februari worden de laatste werken uitgevoerd vanop een ponton op het water. Tijdens deze werken is er geen hinder meer voor het wegverkeer.

(FJA)

Tijdelijke brug naast Budabrug wordt eerstdaags afgebroken


Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!