Tien procent blaast positief in winterbobcampagne Damme/Knokke-Heist

© BELGA
Redactie KW

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam tijdens de winterbobcampagne meer dan achthonderd ademtests af. Het aantal bestuurders onder invloed van alcohol nam af met 4 procent.

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam tijdens de winterbobcampagne 863 ademtests af. In totaal bliezen 772 bestuurders safe, 25 alarm en 66 positief. De politie trok ook 33 rijbewijzen in. Vergeleken met de vorige wintereditie, daalde het aantal bestuurders onder invloed van alcohol met ongeveer 4 procent.

“Deze daling is goed nieuws”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Bob neemt steeds meer plaats achter het stuur. De cijfers zijn nog steeds hoog, maar ook de pakkans is groot. Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we veel dronken bestuurders uit het verkeer.”

Gerichte aanpak

De lokale politie koos opnieuw voor een efficiënte aanpak van de winterbobcampagne. De nadruk werd gelegd op kleine, gerichte acties, zowel overdag als ‘s nachts, en de patrouilles hadden extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten werden onmiddellijk aan de kant gezet en aan een ademtest onderworpen.

De controles lopen ook na de winterbobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier