Tielt verbiedt zwaar verkeer in stadscentrum

Voor de bediening van het bedrijventerrein Huffesele zal onder meer in de Kasteelstraat nog wel zwaar verkeer worden toegelaten. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Het stadsbestuur legt in het stadscentrum een verbod op aan vrachtverkeer hoger dan 3,5 ton. Het verbod komt er vanaf eind september, met uitzondering in de straten voor de bediening van het bedrijventerrein Huffesele.

Doorgaand vrachtverkeer wordt dus voorlopig wel nog toegelaten in de Meulebeeksesteenweg, Kasteelstraat, Vredestraat, Hulststraat, Hulstplein en Felix D’Hoopstraat. Pas na de verbreding van de Abeelstraat zou ook in deze straten het zwaar vrachtverkeer worden geweerd.

Bewoners van Tielt zijn al langer vragende partij om geen zware vrachtwagens meer in het centrum toe te laten. Zo is er – vooral in de spits – veel vrachtverkeer in de Deken Darraslaan, Sint-Michielstraat en Stationsstraat. “Het zal de leefbaarheid en de verkeersveiligheid ten goede komen”, zegt burgemeester Els De Rammelaere.

Bedoeling is nu om deze tonnagebeperking in een tijdelijk politiereglement te gieten. Het verbod zou ingaan vanaf eind september, wellicht vanaf maandag 26 september. Of dit tijdelijk reglement nog aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, is niet duidelijk. (RDC-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier