Ter Doeststraat in Brugge vanaf maandag afgesloten voor alle verkeer

Redactie KW

In het kader van de aanleg van het A11-viaduct over de Ter Doeststraat in Brugge, zal de straat vanaf 11 januari afgesloten zijn. Dat blijft zo tot eind april 2016, met een onderbreking van drie weken in februari.

In een eerste fase, van 31 mei tot eind oktober, was de Ter Doeststraat al afgesloten om het eerste brugdek van het viaduct aan te kunnen leggen. In die eerste fase werd noodgedwongen echter één pijler minder aangelegd dan eerst voorzien. Daarom start de tweede fase, waarin het tweede brugdek wordt aangelegd, al op 11 januari in plaats van in februari zoals eerst aangekondigd.

De werken duren tot eind april 2016. Van 8 februari tot en met 28 februari zal de Ter Doeststraat tijdelijk weer worden opengesteld. Tijdens die drie weken moeten de betonnen pijlers uitharden en kan het autoverkeer normaal passeren. Fietsers hebben tijdens de volledige duur van de werken altijd doorgang.

Omleiding voor autoverkeer

Voor het autoverkeer geldt de volgende omleiding: verkeer komende van Lissewege dat richting Brugge wil moet via de N31 Zeelaan rijden, verkeer richting Dudzele moet via de N31, de nieuw aangelegde verbindingsweg tussen de N371 Blankenbergse Steenweg en de Pathoekeweg en de N348 Havenrandweg-Zuid.

Na alle zware constructiewerken zal in het voorjaar van 2017 het wegdek van de Ter Doeststraat en het jaagpad langs het kanaal volledig hersteld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier