Ten Briele in Brugge krijgt aan weerskanten een fietspad

Redactie KW

Brugge is van plan om een fietspad aan te brengen aan beide zijden van Ten Briele, tussen de Vaartdijkstraat en de Spoorwegstraat.


“Ten Briele vormt een belangrijke fietsverbinding tussen het centrum van Sint-Michiels en de Vaartdijkstraat en Assebroek”, zegt Schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht. “Niet alleen voor heel wat bewoners en scholieren, maar ook voor de werknemers van de bedrijven in de buurt. De fietsers moeten dit traject momenteel afleggen zonder enige aanwezigheid van fietsinfrastructuur in een zone waar 50 per uur mag gereden worden. De combinatie met zwaar verkeer maakt het aanbrengen van veilige en afgescheiden fietsvoorzieningen echt noodzakelijk.”

Verdwijnen parkeerplaatsen

Als alternatief voor het verdwijnen van de parkeerplaatsen in Ten Briele komt er een parkeerstrook met gelijkaardige capaciteit in de Vaartdijkstraat, tussen Ten Briele en de parking Bombardier. De randparking Steenbrugge biedt ook plaats voor 185 auto’s.

Op korte termijn wordt een tonnagebeperking vanaf 5 ton van kracht in Sint-Michiels, meer bepaald in de straten tussen Rijselstraat, Spoorwegstraat en Sint-Michielslaan (uitgezonderd plaatselijk verkeer en dus ook de bussen van De Lijn).

Voor de aanleg van de fietspaden zullen ook 11 bomen gerooid moeten worden. De rest van de bomen kan blijven staan.

De werken starten dit voorjaar maar zijn nog niet voor morgen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier