Taxichauffeurs Brugge gaan voor Zone 30

De taxi's geven in Brugge het voorbeeld. © FP
Redactie KW

De Brugse taxichauffeurs engageren zich om voortaan de Zone 30 maximaal te respecteren, zowel in de binnenstad als daarbuiten. Om dit engagement in de verf te zetten, krijgen alle chauffeurs een magnetische sticker met de boodschap ‘Zone 30: doe mee!’.

Aan veel ramen van Brugse huizen hangen affiches rond Zone 30. “Ook in de omgeving van scholen hebben we bij het begin van dit schooljaar de octopuspalen onder de aandacht gebracht met ook daar een vernieuwde affiche rond Zone 30”, stelt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).

Het stadsbestuur kreeg de sector van Brugse taxichauffeurs zover om voortaan ook Zone 30 te respecteren. Schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht (SP.A): “Met deze campagne is Brugge uniek: nooit eerder werd in een stad een dergelijke samenwerking met de taxisector rond snelheid in het verkeer opgezet.”

Eindejaarsperiode

De campagne wordt niet toevallig tijdens deze eindejaarsperiode gelanceerd. In de komende weken zal er wel eens een glas gedronken worden en dan bieden taxi’s een veilig en comfortabel alternatief om terug thuis te geraken. “Daarom ook lanceren we de promocampagne ‘Trakteer eens een rondje taxi’“, zegt schepen Hilde Decleer (CD&V). “Dat de taxi een duur transportmiddel zou zijn, willen we relativeren. Van de Markt naar het station betaal je 9 euro voor een rit, van Het Entrepot naar het station tel je 14 euro neer en van de Markt naar Lissewege 42 euro. Door je bestemming met je vrienden te delen, kun je de prijs aardig drukken.”

Tijdens de shoppingweekends is er trouwens een bijzondere korting. Bewoners van de regio 8380 en dus het noorden van Brugge krijgen 3 euro korting voor hun rit als ze gebruik maken van de gloednieuwe app ‘Pick me up’ om een taxi te bestellen.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier