Taxichauffeur uit Brugge vrijgesproken voor illegaal ronselen van klanten

Redactie KW

De vijftiger moest zich verantwoorden, omdat hij volgens het parket op 27 februari klanten illegaal klanten ronselde voor zijn taxi.

De wagen stond met draaiende motor stil op het trottoir aan het stationsplein, terwijl de man geen vergunning had om daar te staan. Volgens de politie was de situatie duidelijk en stond de man daar met de bedoeling treinreizigers in zijn taxi te lokken. “Moet ik echt voor zo’n banaliteit naar de rechtbank komen? Ik was er nog maar enkele minuten en was zeker niet van plan te blijven staan”, aldus taxichauffeur Herman Landuyt. “Laat staan dat ik klanten aan het ronselen was. Al weet ik goed genoeg dat ik daar niet mocht staan. Maar een straf aanvaarden voor het ronselen van klanten? Dat nooit.”

De politierechter volgde hem in zijn redenering en sprak de man vrij voor het illegaal ronselen van klanten. Voor het stilstaand parkeren krijgt de taxichauffeur wel een geldboete van 150 euro. Zijn niet zichtbaar verzekering- en keuringbewijs levert hem een extra boete op van 300 euro.

(MM – Foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier