Tachtiger moet rijexamens opnieuw afleggen nadat hij 101 km/u reed door centrum Oostende

Redactie KW

Een 83-jarige man moest deze ochtend even slikken toen hij in de Brugse politierechtbank een theoretisch rijexamen kreeg opgelegd.

Op 29 december 2015 raasde L.B. met zijn Audi A4 aan een snelheid van 101 per uur door het centrum van Oostende. Enkele maanden voordien kreeg de Brusselaar al een straf opgelegd voor een gelijkaardige snelheidsovertreding. Toen reed hij 85 door de bebouwde kom. De politierechter kon dan ook niet anders dan de tachtiger zwaar te straffen.

“Oei, ik heb wel een beetje schrik voor dat theoretisch examen“, gaf B. volmondig toe. Hij kwam zich persoonlijk verantwoorden en wist niet goed wat hem overkwam. De lijdensweg voor de bejaarde man was daarmee nog niet afgelopen. Door zijn tweede fikse snelheidsovertreding op korte tijd moet hij ook zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen. Net zoals hij psychologische en medische proeven zal moeten ondergaan. Vooral bij dat laatste kreeg B. het benauwd. “Ik ben veel te verlegen om die proeven af te leggen. Ik weet niet of dat zal lukken”, sprak de tachtiger. De politierechter toonde begrip voor zijn situatie en vroeg of B. nog scherp van geest was. Het antwoord daarop was enigszins verrassend te noemen. “Daarover kan ik zelf niet oordelen”, klonk het. Naast de vier proeven kreeg de Brusselaar nog een geldboete opgelegd van 420 euro en 3 maanden rijverbod, waarvan 2 met uitstel.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier