‘t Kruiske in Kuurne niet maandag, maar dinsdag weer open voor alle verkeer

Redactie KW

De werken aan ‘t Kruiske in Kuurne lopen een dagje vertraging op door onvoorziene omstandigheden. De aannemer kan pas maandag de werken finaliseren door een slechte ondergrond en bijkomende werken aan de waterleiding.

Zelfs zaterdag wordt voortgewerkt, zodat tegen de avond verkeer vanuit Bavikhove/Hulste naar de Kerkstraat en Kattestraat al opnieuw mogelijk wordt. Dinsdag gaat het kruispunt opnieuw open voor alle verkeer.

In december deed zich een wegverzakking voor op ‘t Kruiske door een grootschalig waterlek. Eind februari startte aannemer SOGA met het definitief herstel. De werken waren gepland tot en met zondag 13 maart. Helaas gooiden een onstabiele ondergrond en bijkomende noodzakelijke interventies aan de bestaande waterleiding eind deze week roet in het eten. Op vraag van de gemeente werkt de aannemer zaterdag verder om de bijkomende hinder zo beperkt en zo kort mogelijk te houden. Maandag worden de sleuven gedicht en een nieuw wegdek voorzien. Verkeer vanuit Bavikhove/Hulste naar de Kerkstraat en Kattestraat is in de loop van zaterdag al opnieuw mogelijk. Dinsdagmorgen 15 maart wordt ‘t Kruiske volledig vrijgegeven.

De gemeente betreurt dat de werken op dit centraal kruispunt een dag vertraging oplopen, zeker voor de nabijgelegen handelaars en omliggende straten die te kampen hebben met een grote verkeersdruk. Maar dankzij een goede samenwerking met de aannemer, Aquafin en de Watergroep hebben ze de bijkomende hinder kunnen beperken tot één dag.

Aan passanten wordt intussen gevraagd om zich te houden aan de gewijzigde verkeerssituatie. Er blijft verscherpt politietoezicht om de veiligheid van de Kuurnenaren te garanderen. We danken iedereen voor het begrip en duimen voor een vlotte afhandeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier