Surmontstraat in Ieper wordt nog niet geasfalteerd door… tekort aan grondstoffen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Surmont de Volsberghestraat wordt pas in de tweede week van augustus geasfalteerd (vanaf 6 augustus, na het bouwverlof) . Dat is later dan gepland omdat er in Vlaanderen momenteel een tekort is aan bitumen, een grondstof om asfalt te maken.

Normaal gezien was het de bedoeling om volgende week de onderlaag asfalt te gieten in de straat, maar dit wordt dus tot na het bouwverlof uitgesteld. In de Surmont de Volsberghestraat zijn al een tijdje grote werken aan de gang: nieuwe riolen, nieuw wegdek, nieuwe bomen, nieuwe parkeerplaatsen, nieuw straatmeubilair. Allemaal in het kader van grote collectorwerken van Aquafin. De nieuwe rioleringen zijn intussen geplaatst; momenteel wordt nog aan de zogenoemde ‘bovenbouw’ gewerkt.

Volgende week gaat de aannemer wel volop aan de slag om de voetpaden en de parkeerstroken zo goed als mogelijk dicht te leggen met klinkers. Er worden daarvoor volgende week 3 ploegen ingezet.

Het kruispunt Veemarkt – Boezingepoortstraat – Surmont de Volsberghestraat wordt in de loop van volgende week dan weer wél opengesteld. Dat maakt de Leet opnieuw een stuk toegankelijker en bij gevolg ook het Minneplein en de Slachthuisstraat. Want het verkeer zal opnieuw door de straten van de Veemarkt kunnen. Door de werken was de Veemarkt maandenlang ontoegankelijk of doodlopend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier