Stukje N8 wordt eigendom van gemeente Zwevegem

Redactie KW

Op de gemeenteraadzitting werd maandagavond de overeenkomst goedgekeurd tussen AWV en de gemeente, rond de overdracht van de N8 naar de gemeente. Zwevegem krijgt daarvoor bijna 2,3 miljoen euro.

Het was al eerder afgesproken dat eens de N391 klaar zou zijn, de Kortrijk- en Avelgemstraat zouden overgedragen worden aan de gemeente. Gezien de goede staat van de weg een voorwaarde is voor de overdracht, dient de wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een subsidiebedrag op tafel te leggen.

Na moeizame besprekingen kon een vergelijk gevonden worden om de N8 tussen Kortrijk en de rotonde Zwevegem-Knokke, bijna 5 km lang, over te dragen aan de gemeente. De overeenkomst voorziet een totale investeringssubsidie van 2.265.962,55 euro aan de gemeente Zwevegem. Het akkoord moet wel nog ondertekend worden door de bevoegde minister, wat ook wel zes maanden kan duren.

Ondertussen werd al een ontwerper aangesteld voor de Kortrijkstraat. “We zullen beginnen met het gedeelte tussen de kerk en de rotonde aan de Bekaertstraat. 2017 voorzien we voor het maken van studies en tekenen van plannen, en in 2018 willen we starten met de uitvoering van de werken”, aldus nog de burgemeester.

Eens het eerste deel klaar, begint men met het tweede gedeelte tot aan de grens met Kortrijk en daarna pakt men de Avelgemstraat aan. Een timing is er nog niet.

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier