Student verleende geen voorrang en bracht pizzakoerier ten val in Brugge

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een jonge student uit Passendale moest zich vanmorgen in de politierechtbank verantwoorden voor een zwaar ongeval in Brugge.

Hij gaf daarbij geen voorrang aan een pizzakoerier op een bromfiets. Die kwam ten val en raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde in november vorig jaar in Brugge, op het kruispunt van de Gulden Vlieslaan en de Bevrijdingslaan. M.D. (22) uit Passendale was toen met enkele medestudenten iets gaan eten in Brugge. Bij het naar huis rijden zag hij de pizzakoerier echter niet. Het kwam tot een botsing en de jonge Brugse bromfietser raakte ernstig gewond.

M.D. moest zich vanmorgen in de rechtbank voor het ongeval verantwoorden. “Maar dit was een ongeval in de puurste zin van het woord”, zegt zijn advocaat. Die jongen had niets gedronken en het was aan het stormen. Hij reed heel traag en was voorzichtig. Maar die bromfietser dook opeens op. Hij heeft hem nooit gezien.”

Dat verklaarde de jongeman ook nog eens. “Ik vind het natuurlijk wel heel erg wat er is gebeurd. Ik hoop vooral dat die jongen snel weer kan herstellen”, klonk het. Volgens de advocaat van de jonge pizzakoerier wacht hem alleszins nog een zware operatie.

De rechter kon wel begrip voor de situatie opbrengen en veroordeelde de student tot een boete van 300 euro, maar volledig voorwaardelijk.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier