Structureel onderhoud op N32 Torhoutse Steenweg in Brugge en Zedelgem

Redactie KW

Vanaf maandag 9 maart 2015 starten, in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, structurele onderhoudswerken op de N32 Torhoutse Steenweg op grondgebied Brugge en Zedelgem.

Naast het vernieuwen van het wegdek worden er ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Er zijn in totaal 50 werkdagen voorzien. De werken worden in 3 fases uitgevoerd.

Fase 1: Structureel onderhoud op grondgebied Brugge

De werfzone op grondgebied Brugge bevindt zich op de N32 Torhoutse Steenweg vanaf het kruispunt met de Zevenbergenlaan tot en met de inrit van het huisnummer 517. De inrit van het jeugdverblijfscentrum De Karmel valt net binnen de werfzone. Aan de zijde van De Karmel zullen tijdelijke parkeerplaatsen gecreëerd worden voor de bewoners.

De werken starten op 9 maart en zullen 15 werkdagen in beslag nemen. Het bestaande betonnen wegdek wordt opgebroken en vervangen door een volledig nieuwe opbouw met onderlagen en toplaag in asfalt. Het wegprofiel wordt waar mogelijk ook visueel versmald met markeringen om weggebruikers aan te sporen hun snelheid te matigen.

De N32 zal plaatselijk volledig afgesloten zijn tijdens de volledige duur van de werken. Op die manier kan de aannemer de totale duurtijd van de werken tot een minimum herleiden.

Fase 2: Structureel onderhoud op grondgebied Zedelgem

De werfzone op grondgebied Zedelgem bevindt zich op de N32 vanaf huisnummer 155 tot voorbij het kruispunt met de Diepstraat. De werken starten op 13 april en zullen 15 werkdagen in beslag nemen. Het bestaande betonnen wegdek wordt opgebroken en vervangen door een volledig nieuwe opbouw met onderlagen en toplaag in asfalt. Het wegprofiel wordt waar mogelijk visueel versmald met markeringen om weggebruikers aan te sporen hun snelheid te matigen.

Tijdens fase 2 wordt de N32 ter hoogte van de werken volledig afgesloten.

Fase 3: Plaatsing middengeleiders op grondgebied Brugge en Zedelgem

De werfzone bevindt zich op verschillende plaatsen langs de hele N32 tussen Zuidwege in Zedelgem en de rotonde K. Astridlaan in Brugge. Deze werken starten na afronding fase 2 (vermoedelijk tegen begin mei). Er zijn voor deze fase 20 werkdagen voorzien.

Naast de onderhoudswerken worden er ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren op de N32, in het bijzonder voor de zachte weggebruikers. Op locaties waar er veel oversteekbewegingen zijn, worden de huidige arceringen op het wegdek vervangen door middengeleiders zodat het voor fietsers en voetgangers veiliger wordt om de drukke N32 over te steken.

De werken gebeuren tussen 8u30 en 15u30 waarbij het verkeer op de N32 beurtelings door kan met behulp van verkeerslichten. Buiten die uren zal er geen hinder zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier