Strenge controles in zones 30 van Kortrijk

In de Rijselsestraat hangt momenteel een dynamisch verkeersbord. © Foto BWB
Axel Vandenheede

Stad Kortrijk en politiezone Vlas willen de snelheidsbeperkingen in de zones 30 gerespecteerd zien.

Stad Kortrijk investeert in tien dynamische borden die de bestuurders tonen hoe snel hij of zij rijdt. Nu al heeft de stad er twee. “We voorzien op een 15-tal plaatsen gekleurde thermoplasten (soort grote stickers) op de rijbaan”, aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A). “Die moeten de bestuurders erop wijzen dat ze in een zone 30 rijden. Op verschillende plaatsen zullen de stadsdiensten fluogele herhalingsborden neerzetten, ook al een bijkomende verwijzing naar de zone 30 waarin de bestuurders zich bevinden.”

70 procent te snel

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) voert vanaf morgen 1 september structurele controles uit. Daarvoor werd groot-Kortrijk in 19 gebieden opgedeeld, die elk jaar gedurende twee weken grondig zullen worden gecontroleerd.

Dat er wel degelijk nood is aan snelheidscontroles in zones 30 bleek vorige week nog: de politie controeerde op 25 augustus van 12.10 uur tot 13.10 uur de snelheid in de Blekerstraat. Van de 158 bestuurders reden er liefst 91 te snel. Dat is 70 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier