Straks start tweede fase van werken aan Poperingseweg in Ieper

Redactie KW

Vanaf 15 januari start de tweede fase van de aanleg van een veilig fietspad langs de Poperingseweg in Ieper.

Vanaf dan zal de Poperingseweg tussen de Hoge Akkerweg en de Hazewindstraat volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Het gedeelte tussen de Omloopstraat en Adriaansensweg zal enkel toegankelijk zijn voor het plaatselijk verkeer en fietsers. De Hazewindstraat blijft enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer en fietsers. Onder plaatselijk verkeer wordt begrepen dat enkel de voertuigen van de bewoners en hun bezoekers toegelaten zijn in de betrokken straatgedeelten.

De huidige omleiding voor fietsers blijft behouden, via de Hazewindstraat en de Rodenbachstraat. Voor het verkeer komende van de Noorderring blijft de Poperingseweg in Vlamertinge bereikbaar via de huidige omleiding, meer bepaald via de Bellestraat. Verkeer komende van het stadscentrum Ieper en stationsomgeving volgt de omleiding via de Haiglaan, de Veurnseweg en de Noorderring.

Het afrittencomplex aan de Noorderring ter hoogte van de Poperingseweg zal tijdelijk niet bruikbaar zijn. Voertuigen komende van de Noorderring kunnen het stadscentrum Ieper en de stationsomgeving bereiken via de Veurnseweg en de Haiglaan.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier