Straks gratis wifi op 28 stellen van de kusttram

© JRE
Redactie KW

Na een proefproject op een aantal stadstram- en buslijnen in andere provincies, komt nu ook West-Vlaanderen aan de beurt.

Dit blijkt uit het antwoord van mobiliteitsminsiter Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Griet Coppé (CD&V) uit Roeselare.

Toen in december van vorig jaar het project ‘LijnNet’ van start ging op zo’n 160-tal bussen en trams in Vlaanderen, viel West-Vlaanderen als enige provincie buiten de prijzen. Dit wordt nu goedgemaakt, want vanaf juni dit jaar komen er 28 wifi-installaties bij op de kusttram.

Op deze voertuigen wordt de draadloze internetverbinding gratis aangeboden aan de reizigers. De financiering gebeurt integraal door privébedrijven, in ruil voor reclameruimte. Ook voor de verdere uitrol van wifi op bussen en trams zal dat geval zijn.

De opstappende reiziger zal weten of er op zijn tram LijnNet beschikbaar is door levensgrote flankborden op de tram, met de vermelding Ontdek hier het gratis-Wi-Fi-op-de-bus-gevoel“. Binnenin de tram komt er affichage van de te volgen registratieprocedure.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier