Straatlichten langs stukje Ring rond Brugge blijven ‘s ochtends langer branden

Redactie KW

Minister Ben Weyts heeft op vraag van Pol Van den Driessche de verlichting langs de Ringlaan ter hoogte van de Vaartdijkstraat in Brugge in orde gebracht.

De Brugse senator Pol Van Den Driessche had minister Ben Weyts de vraag gesteld om de straatverlichting op bepaalde plaatsen van de Ring een half uur langer te laten branden. Jasper Pillen (Open VLD) maakte eerder deze week al eenzelfde opmerking.

De straatlichten aan de Ring (R30) in Brugge, ter hoogte van de Hoge Brug, de Vaartdijkstraat en de Bargeweg, doven klokslag om 7.30 uur. Juist dan is het fietsverkeer volop in beweging. “Aan de Vaartdijkstraat is het dan pikdonker en ook levensgevaarlijk fietsen,” aldus senator Pol Van Den Driessche, die er elke ochtend voorbij fietst. “Auto’s en bussen kruisen er het fietspad, of draaien af richting Bombardier, de Katelijnestraat, of de busparking. Het is behoorlijk absurd dat net op dat moment de lichten doven. Al een paar keer zijn ongevallen maar op het nippertje vermeden.”

Kapotte seizoensklok

Opmerkelijk: eerder deze week had ook het Brugse gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open Vld) via een persbericht al eenzelfde vraag de wereld ingestuurd. Hij zou hierover het Brugse schepencollege en het Vlaams Gewest die wegbeheerder is contacteren.

De seizoensklok die het licht regelde was blijkbaar defect. Ze is onmiddellijk vervangen geweest zodat om 7.30 uur de straatlichten niet meer uitvallen op het moment dat het fietsverkeer in volle beweging is. Volgende week wordt de klok ook nog gesynchroniseerd met de andere lichten langs de ring.

(MVN/FJA – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier