Stationsproject Kortrijk start nog niet in september

Redactie KW

De voorbereidende werkzaamheden voor het Stationsproject Kortrijk kunnen niet starten zoals gepland in september 2016.

Er werd een verzoekschrift tot vernietiging met vordering tot schorsing ingediend voor de bouwvergunningen die werden afgeleverd op 7 juli 2016. Het Stationsproject Kortrijk onderzoekt nu de impact hiervan op de planning van de werken.

Het Stationsproject Kortrijk wil de mobiliteit in de stationsomgeving voor de verschillende weggebruikers verbeteren én van de stationsomgeving een buurt maken waar het aangenaam vertoeven is.

Het eerste deelproject – de bouw van een wegtunnel, een fiets- en bustunnel en ondergrondse parking – focust zich op de mobiliteitsproblematiek kruispunt Appel (de kluifrotonde). Het doorgaand verkeer in de Zandstraat wordt door de tunnel gescheiden van het plaatselijk verkeer. De nieuwe ondergrondse parking zorgt er onder meer voor dat er bovengronds meer (autovrije)ruimte is voor groen en beleving. Door de aanleg van een fiets- en bustunnel kunnen fietsers en bussen ook veiliger en vlotter circuleren in de stationsomgeving. De voorbereidende werken voor dit eerste deelproject zouden starten in september 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier