Station Poperinge ‘s namiddags gesloten in het weekend

Redactie KW

Het stationsloket is ‘voortaan en tot nader bericht’ gesloten in de namiddag op zaterdag, zondag en feestdagen. Dat bericht hangt aan de deur van het station. Ook woensdagmiddag was het loket gesloten.

“Volgens mijn contacten bij de NMBS ligt de oorzaak bij ziekte (van helaas lange termijn) van een medewerker”, zegt federaal Open VLD-volksvertegenwoordiger Sabien Lahaye-Battheu. “Hierdoor werd deze maatregel in het station van Poperinge genomen, om op zaterdag- en zondagnamiddag het loket te sluiten. In de voormiddag zal er altijd verkooppersoneel in het station aanwezig zijn. Buiten de openingsuren van het loket kunnen de reizigers zeven dagen op zeven en 24/24 uur gebruik maken van de biljettenautomaat op perron 1, waar men terecht kan met munten en Bancontact, of van de digitale verkoopskanalen.”

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Het is wel al een hele tijd dat de loketten soms eens (af en toe) in de namiddag gesloten zijn in functie van personeelsbezetting (ziekte, …). Een structurele sluiting in de namiddag in de weekends is nieuw. Dit werd ook helemaal niet gecommuniceerd tijdens de laatste bespreking. Integendeel, we hebben gesproken over een aanpak op lange termijn.”

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier