Stasegemense schoolkinderen ijveren voor zoenstraat

Leden van de Koning Bouwdewijnstichting overhandigden een aandenken van het fonds Dominique De Graeve aan de kinderen.
Redactie KW

Vrijdag vond de dag van de verkeersveiligheid plaats voor de schoolgaande kinderen in Stasegem, net als in andere Vlaamse steden. Kers op de taart in Stasegem was de uitreiking van de Dominique De Graeve Prijs via de Koning Boudewijnstichting.

Het Actiecomité Veilig Deprez ijverde maandenlang voor veiliger verkeer in de Deprezstraat aan de Stedelijke Basisschool Zuid. Het comité werkte daarvoor samen met de buurt, de leerlingen, de scholen, ouders, de politie en het stadsbestuur. Dit resulteerde in een erkenning en erediploma van het Fonds Dominique De Graeve van de Koning Boudewijnstichting. Dit fonds ijvert voor meer verkeersveiligheid.

Zoenen

“Het is een mooi voorbeeld van samenwerking en kan dienen als voorbeeld voor andere steden”, zegt Edith Carbonez, van de Koning Boudewijnstichting. “Het is een bewijs dat het via overleg kan. Samenwerken is een van de doelstellingen van onze stichting en dit project beantwoordt daar perfect aan.”

De kinderen zelf hadden voor deze belangrijke dag een en ander in petto. “We hebben een dansje geleerd, de strapdans, en slogans gemaakt”, vertellen Manoa, Aron, Ilias en Luca van het vierde leerjaar. “Eén slogan luidt ‘Een straat om te zoenen en niet om in te vroemen’, of Fluo aan, goed gedaan.”

Verder was er een optreden van Zeppe, Zikki en Aya, die uitbundig meedansten. “De kinderen speelden samen op straat. We hadden een druk programma: een fietsparcours afleggen, in de tuimelwagen zitten, een kijkje nemen in een ambulance, rijden op gekke fietsen of quizzen met de politie”, aldus nog het viertal van het vierde leerjaar. (PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier