Start werken Kennedylaan in Kortrijk week uitgesteld

Redactie KW

De heraanleg van het tweede deel van de President Kennedylaan in Kortrijk is een weekje uitgesteld.

Normaal had aannemer Norré-Behaegel uit Westende op maandag 13 oktober moeten starten met de werkzaamheden, maar de nutsmaatschappijen hebben nog een paar dagen tijd nodig om alles klaar te krijgen. De aannemer zal daarom ten vroegste op 20 oktober beginnen. Vanaf dan zal nog slechts een rijrichting van dat deel van de Kennedylaan beschikbaar zijn.

Het tweede deel van de Kennedylaan omvat de weg tussen het Ei en het kruispunt Bruyningpad met Munkendoornstraat. Aannemer Norré-Behaegel zal eerst de rijrichting naar de Marionetten toe aanpakken en zal ter hoogte van het kruispunt Bruyningpad-Munkendoornstraat ook al een deel van een rotonde aanleggen. Vanaf halfweg december, dat is als de weersomstandigheden ideaal blijven, wordt dan de andere kant heraangelegd.

Werken afgerond eind 2016

In een derde fase zal het eerste deel van de Munkendoornstraat opengegooid worden om de nodige rioleringswerken uit te voeren. In mei zouden de werken afgerond moeten zijn. Nog dit in 2015 hoopt studiebureau Arcadis met de heraanleg van de Kennedylaan tussen Bruyningpad-Munkendoornstraat en de Marionetten te beginnen. De laatste fase van de werken omvat een weg naast het Bruyningpad met een ecoveloduct. In het najaar van 2016, wanneer AZ Groeninge, campus Kennedylaan ‘in full force’ zal zijn, moeten alle werken achter de rug zijn. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier