Start van de werken kruispunt Breeweg en N34 in Bredene

Op maandag 7 november werden voorbereidende werken uitgevoerd aan het kruispunt, vanaf dinsdag 8 november wordt de Breeweg volledig afgesloten © JRO
Redactie KW

Vanaf maandag 7 november start de herinrichting van het kruispunt van de N34 Koninklijke Baan met de Breeweg in Bredene. Dit om de verkeersveiligheid te verbeteren, vooral voor de zwakke weggebruikers.

Het kruispunt is in het bijzonder voor fietsers gevaarlijk en wordt daarom volledig aangepast. Op de Breeweg zullen de fietspaden tussen de N34 Koninklijke Baan en de Driftweg verlegd worden, zodat de fietsers beter zichtbaar zijn voor het verkeer komende van de N34.

De auto’s op de Breeweg zullen voorrang moeten verlenen aan zowel auto’s als fietsers op de Driftweg. De Driftweg krijgt ook een voorsorteerstrook zodat de voertuigen die de N34 willen oprijden niet onnodig het fietspad belemmeren bij rood licht.

Tijdens de werken zal de Breeweg tussen de N34 en de Driftweg volledig afgesloten zijn voor alle verkeer (inclusief fietsers). Het verkeer op de Driftweg zal beurtelings door kunnen met behulp van driekleurige werflichten.

De fietsers op de Driftweg rijden ook mee met dat verkeer. Autoverkeer van en naar de N34 wordt omgeleid via de Zeelaan. Fietsers die naar de N34 willen, moeten via de Parklaan rijden. De werken zullen om en bij de 20 werkdagen duren.

(JRO – Foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier