Start actie ‘dode hoek’ in Rollegem-Kapelle

Met deze actie wil men nog eens wijzen op de gevaren van de dode hoek-problematiek. © Foto JS
Redactie KW

Nu de scholen weer gestart zijn, wil de gemeente ook iets doen aan de veiligheid voor de schoolkinderen en andere weggebruikers.

“We willen de actie ‘dode hoek’ opnieuw opstarten”, aldus burgemeester Bart Dochy. “Deze actie loopt in samenwerking met de provincie. We delen aan de vrachtwagenbestuurders stickers uit om op hun wagen te plakken. Hiermee willen de chauffeurs en de weggebruikers op dit gevaar wijzen.”

Deze actie werd opgestart op de gemeentelijke vrachtwagenparking in de Roeselarestraat. “Terzelfdertijd willen we ook hulde brengen aan Axel Lapiere, de vrachtwagenparkingmanager, die zich van in het begin heeft ingezet om deze vrachtwagenparking erdoor te krijgen”, aldus Wally Corneillie, schepen van Verkeer.

Beveiliging

De parking kan gebruikt worden door de vrachtwagenbestuurders van Ledegem en, als er plaats over is, deze uit de dichte omgeving. “Deze parking is er gekomen op vraag van de gemeente en ook van de vrachtwagenchauffeurs zelf om de geparkeerde wagens, die vroeger her en der in het centrum van de gemeente stonden, weg te halen. Men betaalt 50 euro per jaar voor gebruik en 75 euro waarborg voor het zendertje voor de poort. De gemeente zorgt voor het onderhoud van de parking. Er is gezorgd voor de beveiliging met een berm, doornhaag, poort en camerabewaking.”

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier