Stakingsactie bij De Lijn in Brugge voorbij

Redactie KW

De stakingsactie bij openbaar vervoersmaatschappij De Lijn in Brugge is voorbij na een constructief overleg tussen de directie en de partners donderdagochtend.

De Lijn had naar aanleiding van de werken aan de Boeveriepoort beslist twee korte ritjes van ongeveer 20 minuten uit te besteden aan een private partner. Dat gebeurde omwille van praktische redenen door de werken nabij het station. Het ging om een tijdelijke ingreep, tot de werken beëindigd worden deze zomer. De vakbonden werden echter niet ingelicht en reageerden meteen met een spontane actie.

“Deze ochtend is er een constructief overleg geweest tussen de directie en de vakbonden. Er zal onder meer gekeken worden hoe we die twee ritjes op een andere manier kunnen inplannen”, aldus woordvoerster Inge Debruyne. “Tussentijds hebben we de reizigers zo goed mogelijk geïnformeerd via alle mogelijke kanalen zodat de hinder voor hen beperkt zou blijven.”

De vakbonden bevestigen dat er goed overleg is geweest en liet na de vergadering het personeel de keuze om opnieuw aan de slag te gaan. Heel wat bussen zijn inmiddels weer uitgereden. Er zal nog wat gevolghinder zijn, maar de situatie zal zich in de loop van de ochtend verder normaliseren.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier