Stadsbestuur Tielt pareert kritiek van oppositie op nieuw parkeerplan

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In het nieuwe parkeerplan steekt wel een visie, vindt de meerderheid. Schepen De Coninck (SP.A) reageert daarmee op kritiek van de CD&V-oppositie.

De realisatie van het nieuwe parkeerplan had veel weg van de processie van Echternach. “De manier van werken getuigde niet van cohesie”, aldus CD&V-fractieleider Vincent Byttebier op de gemeenteraad donderdagavond. “Tot twee keer toe werd de opdracht van de parkeerbeheerder verlengd. Er was de voorbije maanden duidelijk geen eensgezindheid in de meerderheid. Er werd ook weer eerst in de pers gecommuniceerd, voor het plan aan de leden van adviescommissies werd voorgesteld.”

“In het nieuwe parkeerplan steekt geen grote visie op lange termijn. Er worden heel wat ad-hocoplossingen voorgesteld. Bij winkeliers in de Kortrijkstraat is er tevens de nodige onduidelijkheid over onder andere de bewonerskaarten”, aldus CD&V. Schepen Birger De Coninck (SP.A) reageerde op de kritiek. “We hebben de uiteenlopende belangen van verschillende partijen met elkaar proberen te verzoenen in dat compromis. Vanuit verschillende straten waren er vragen van bewoners. Aan de meeste verzuchtingen komen we tegemoet. Positief is ook dat de eerste bewonerskaart gratis wordt.” CD&V had ook kritiek op de vervanging van de parkeerautomaten, of 135.000 euro. (LVA-RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier