Stadsbestuur Lo-Reninge wil opheffing kilometerheffing voor vrachtwagens op N8

Als gevolg van de kilometerverheffing op de N8 kiezen veel vrachtwagenchauffeurs de dorpskernen van Lo-Reninge als alternatieve weg. (foto KVCL)
Redactie KW

De gemeenteraad keurde donderdagavond een motie goed waarin aan Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts wordt gevraagd om de kilometerheffing voor vrachtwagens op het traject van de N8 tussen Veurne en Ieper af te schaffen.

Die heffing veroorzaakt een toename van het sluipverkeer van vrachtwagens in Lo-Reninge, vooral in de dorpskernen. “Dat zorgt voor een verhoogde verkeersdrukte op onze landelijke wegen en tast de verkeersveiligheid van onze dorpskernen ernstig aan”, zegt burgemeester Lode Morlion.

De N8 is de enige weg in de Westhoek die betalend is. Het is bovendien de slechtste weg in gans Vlaanderen. Niet verwonderlijk dat de vrachtwagenchauffeurs een alternatief zoeken langs onze landelijke kernen.”

Ook de geplande werken op de N8 maken volgens het stadsbestuur een verdere tariefheffing op vrachtwagens op de N8 niet langer wenselijk. “Wij willen dat de minister deze heffing herziet in het belang van onze meest kwetsbare weggebruikers, vooral dan onze schoolgaande kinderen.”, besluit de burgemeester.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier