Stadsbestuur Blankenberge stelt wandelweg op Zeedijk open voor fietsers

© MM
Redactie KW

De wandelweg op de Zeedijk van Blankenberge is sinds deze week toegankelijk voor fietsers. De gewijzigde verkeerssituatie kadert in een testproject van één jaar dat past in het LaMa-project (Laboratorium Mobiele Alternatieven).

Tijdens een LaMA werken bewoners en andere geïnteresseerden samen met professionals en beleidsmakers aan oplossingen voor lokale mobiliteitsvraagstukken. De wijziging op de Zeedijk is op zich geen verrassing. In het verleden reden fietsers al met de regelmaat van de klok op de wandelweg. Het stadsbestuur besloot daarom het systeem uit te proberen. Volgens burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD) komen er voorlopig geen extra aanpassingen. Een fietssuggestiestrook is bijvoorbeeld niet aan de orde. Enerzijds omdat de wandelweg niet breed genoeg is, anderzijds om geen vals gevoel van veiligheid te creëren.

Binnen een jaar zal het stadsbestuur het testproject evalueren. Uiteraard wordt aan de fietsers gevraagd ondanks de wijziging nog steeds voorzichtig te zijn voor voetgangers. Bij sommige passanten valt de verandering niet in goede aarde. Zij vinden de wijziging eerder gevaarlijk voor voetgangers. Vlaams Belang toont alvast begrip voor hun houding. Zij stemden tegen de nieuwe maatregel.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier