Stad Waregem moderniseert parking onder winkelcentrum Het Pand

Tom Van Houtte

Het autonome gemeentebedrijf Wagso laat vanaf begin juli nieuwe verlichting, camerabewaking, parkeerplaatsdetectie, slagbomen en drie betaalautomaten installeren. Zo is de parking onder Het Pand op tijd klaar voor de invoering van het betalend parkeren op 3 oktober.

De parkeerhaven wordt meteen ook comfortabeler ingericht. Zo verdwijnt de bestaande verlichting en komt er energiezuinige ledverlichting met bewegingssensoren. Hierdoor wordt de verlichting aangepast aan het gebruik van de parking en kan dat – in optimale omstandigheden – een besparing van meer dan 80 procent betekenen ten opzichte van het huidige verbruik. Daarnaast wordt alle bestaande bekabeling vervangen. Er komt ook camerabewaking. Ten slotte krijgt elke parkeerplaats een sensor, zodat het altijd duidelijk is hoeveel vrije plaatsen er nog in de parking zijn.

Nieuwe fietsenstalling

In dezelfde periode voert het stadsbestuur ook een aantal werken uit in de parking. Het gaat vooral om een nieuwe fietsenstalling ter hoogte van de huidige bibliotheek, waardoor het aantal publieke fietsenstallingen bijna verdrievoudigt. De totale investering bedraagt ongeveer 350 000 euro (exclusief btw).

De werken beginnen op maandag 4 juli en worden uiterlijk eind september afgerond. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zijn de werken opgedeeld in fases. De laatste stand van zaken en de fasering is constant terug te vinden op www.waregem.be/werkenpand.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier