Stad Oostende past laad- en loszone aan op vraag van buurtbewoners

Redactie KW

Het Oostendse stadsbestuur heeft een laad- en loszone in de Aartshertoginnestraat aangepast. Buurtbewoners klaagden erover dat de zone, die destijds werd ingevoerd, vandaag onnodig parkeerplaatsen innam.

Voortaan geldt in de Aartshertoginnestraat een parkeerverbod op weekdagen tussen 10 en 12 uur op de laad- en loszone ter hoogte van Brasserie Faro. Voordien was parkeren er nog verboden tot 18 uur, tot ergernis van de buurtbewoners. “Vroeger was er hier een drankcentrale, waarvoor de laad- en loszone werd ingevoerd. Vandaag is deze centrale al een tijd weg, waardoor deze zone eigenlijk geen nut meer heeft. Als buurtbewoner hebben we een bewonerskaart om te parkeren in de straat. Eenvoudig is dat niet, als er parkeerplaatsen ingenomen worden door een laad- en loszone”, zegt Domingo Cordy.

Samen met enkele buurtbewoners vroeg hij het stadsbestuur om de laad- en loszone te herzien. Het kabinet van burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) liet de situatie onderzoeken. Dat resulteerde in een aanpassing van de termijn van laden en lossen. “Uit navraag blijkt dat de Faro deze zone gebruikt voor hun leveringen. Deze zijn beperkt in tijd. Bijgevolg is een onderbord aangebracht waardoor de betrokken zone enkel op weekdagen tussen 10 en 12 uur bestemd is voor laden en lossen. Voor de rest blijven de parkeerplaatsen vrij beschikbaar”, klinkt het.

De buurtbewoners zijn tevreden met de aanpassing.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier