Stad Brugge geeft positief advies voor tijdelijke Kruispoortbrug

Redactie KW

Sinds begin oktober is Kruispoortbrug I defect. Er werd beslist om voor de zwakke weggebruikers een tijdelijke constructie te bouwen die aansluit op Kruispoortbrug II zodat voetgangers en fietsers deze brug vlot in twee richtingen kunnen gebruiken.

Waterwegen & Zeekanaal werkte het plan uit en diende een bouwvergunningsaanvraag in bij Ruimte Vlaanderen. Daar is men akkoord om dit dossier prioritair te behandelen, maar er werd dan ook een prioritair advies gevraagd op de bouwvergunningsaanvraag van Stad Brugge.

“Gelet op de hoogdringendheid en de huidige verkeersproblematiek ter hoogte van de Kruispoort ben ik van mening dat een oplossing op korte termijn gewenst is”, stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon in een persmededeling. “De werkzaamheden voor de tijdelijke brug zouden eerstdaags kunnen starten. De tijdelijke brug zal worden uitgevoerd in staal, de leuning zal een grijze kleur hebben, en over de volledige lengte aanwezig zijn. Er wordt enkel een stuk leuning van 3 meter weggenomen om de brug te laten aanlanden op het landhoofd. Volgens de afspraken is dit een tijdelijke constructie, tot er een andere oplossing gevonden is voor de verkeersstroom van fietsers en voetgangers. De facto zal dit zijn wanneer er een nieuwe brug geopend wordt of wanneer de huidige brug hersteld is. Gelet op het belang van de realisatie van deze tijdelijke maatregel die het comfort van de fietsers en voetgangers tegemoet zal komen, heb ik snel een positief advies doorgegeven aan Ruimte Vlaanderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier