Stad Blankenberge niet gelukkig met nieuw vervoersplan NMBS

Redactie KW

In mei waren nochtans voorstellen voor bijsturing bezorgd aan de NMBS.


“De stad Blankenberge heeft op de gemeenteraad van mei een unanieme motie gestemd met voorstellen om het definitieve vervoersplan van de NMBS aan te passen daar waar het nadelig was voor onze stad. Vandaag stelt het stadsbestuur vast dat de NMBS geen rekening hield met de bekommernissen van de stad Blankenberge.”

“Met het nieuwe vervoersplan stellen er zich een aantal belangrijke problemen voor onze reizigers en dit zowel voor de toeristische sector als voor de pendelaars.

Problemen voor pendelaars

De laatste afreismogelijkheid voor pendelaars vanuit Brussel is ‘s avonds met een half uur vervroegd naar 20.44 uur. Iemand die een avondvergadering heeft, is er aan voor de moeite. Ook de laatste overstapvrije verbinding vanuit Blankenberge naar het binnenland wordt vervroegd van 22.06 uur naar 20.42 uur. Dit is heel slecht voor de horeca- en restaurantsector en dat willen we absoluut veranderd zien.”

Verbinding met luchthaven

“Dat Blankenberge dagelijks een rechtstreeks verbinding krijgt met Zaventem-Brussel Nationale Luchthaven , 7.15 uur heen en 14.59 uur terug, is positief”, stelt burgemeester De Klerck. “Maar we merken dat deze trein leeg terugkeert naar Brugge om 16.45 uur. We vragen om deze trein te verlaten naar 17.15 uur en zo ‘met’ reizigers te laten terugkeren naar Brugge, waardoor een extra vervoerswaarde wordt gecreëerd. Het is zeer jammer dat de NMBS, die nochtans had beloofd rekening te houden met de opmerkingen van de reizigers, een unanieme motie van de gemeenteraad van onze stad naast zich neerlegt.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier