Stad Blankenberge betreurt manke communicatie NMBS

Redactie KW

Door de grootscheepse werken aan de A11-snelwegverbinding, wordt op 1 en 2 november de oude spoorwegbrug bij Lissewege afgebroken. Als gevolg daarvan schrapt de NMBS tijdens dit weekend alle treinverbindingen tussen Brugge en Blankenberge en legt ze vervangbussen in.


“Wij werden van deze onderbreking in het treinverkeer in nota bene het drukste weekend van de herfstvakantie niet op de hoogte gesteld door de NMBS”, weet schepen voor communicatie Philip Konings. “We moesten het bericht eerder toevallig ontdekken op een nieuwsbrief van de administratie Wegenwerken. De stad nam daarop onmiddellijk contact met de NMBS en kreeg pas op vrijdag 24 oktober bevestiging van de onderbreking, met de melding dat er vervangbussen worden voorzien. Pas na aandringen liet de NMBS weten dat de onderbreking in de stations extra zal worden aangekondigd via affiches en de omroepers.”

“Geen enkele inspraak of overleg”

“Het stadsbestuur is niet te spreken over het feit dat hierover geen enkele vorm van communicatie gebeurde vanuit de NMBS”, aldus burgemeester Patrick De Klerck. ” Dat er geen enkele inspraak of vorm van overleg was, zit het stadsbestuur van Blankenberge hoog.”

Op zaterdag 1 en zondag 2 november worden de treinen tussen Blankenberge en Brugge in beide richtingen vervangen door bussen. Op zaterdag 1 november vertrekken de bussen in Blankenberge aan het station om het uur, telkens om één minuut voor het uur. De laatste bus vertrekt om 23.10 uur. Wie de verlichte Halloweenparade komt bekijken, die start om 18.30 uur, geraakt dus nog thuis. Op zondag zijn er extra bussen vanuit Blankenberge om 17.10, 18.10, 19.10 en 20.10 uur.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier